Свежо цвеќе и почит кон жртвите за слобода по повод двата празника 7 и 8 септември

По повод 7 Септември, Денот на ослободувањето на Кочани и 8 Септември, Денот на независноста на Македонија, делегација составена од градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов и членови на Советот, од Сојузот на Здружението на борците од НОВ, како и партиски делегации положија свежо цвеќе на Споменикот на слободата и на бистите на Љупчо Сантов и Раде Кратовче во Паркот на Револуцијата.    – Денес е голем и убав ден, ден за да се потсетиме на нашето историско минато за ослободувањето на градот Кочани од фашистичките окупатори. Ден за да се…

Прочитај повеќе