ОПШТИНА КОЧАНИ 

ОО на СДСМ, за жал, пак ја утна

РЕАКЦИЈА НА УРЕДНИКОТ НА ТВ КОЧАНИ ЛД, ПО НАИВНИТЕ И ЗЛОНАМЕРНИ ИНСИНУАЦИИ НА ОО НА СДСМ ЗА „ПЛАТЕНИТЕ“ СПОТОВИ ЗА ДОБИТНИЦИТЕ НА НАЈВИСОКИТЕ ОПШТИНСКИ ПРИЗНАНИЈА, ЕМИТУВАНИ НА СВЕЧЕНАТА СЕДНИЦА. А ОТИДАТ НА КОКТЕЛ, ПОЧНУВААТ ДА ИМ СЕ ПРИЧИНУВААТ ПРОЕКТИ, ПАРИ… Почитувани, СДСМ за жал, повторно ја утна! Чуда им се причинуваат на некои во локалното СДСМ, па на последната свечена седница видоа пари во спотовите изработени за добитниците на двете награди, и тоа на контото на ТВ Кочани. А пари на сметката на ТВ Кочани од никој, и од никаде.…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

Соопштение од ОО на СДСМ

Почитувани,  На синоќешната свечена седница на Совет на Општина Кочани, по повод денот на ослободувањето на нашиот град, имавме можност да го слушнеме обраќањето на актуелниот градоначалник Папазов. Почнатите и завршените проекти кои беа набројани, несомнено се дел од инфраструктурната револуција која се случуваше во изминативе неколку години. Да! Целата општина добива нов лик – но, колку Вие, почитуван градоначалник Папазов, или вашите партиски поддржувачи сте заслужни за сето тоа? Ако ги тргнеме настрана проектите од претходната власт, на колку активности од ваша страна би биле горди? Зошто не зборувате…

Прочитај повеќе