ОПШТИНА КОЧАНИ 

Поставување јавно осветлување на новиот паркинг простор на ул.„Стево Теодосиевски„

Во склоп на реконструкцијата на улицата „Стево Теодосиевски“ изграден е и нов паркинг простор до новоизградената коловозна лента. Во моментот од страна на фирмата назначена за поставување и одржување на јавното освелување се работи на поставување јавно осветлување на новиот паркинг простор со цел за безбедно паркирање на возилата. Новиот паркинг простор овозможува паркирање на околу 40-тина возила.

Прочитај повеќе
ЕКОЛОГИЈА 

Светскиот ден на чистотата одбележан со повеќе еколошки акции

По повод 17 Септември, Светскиот ден на чистење на планетата, Општина Кочани се приклучи на глобалната акција со спроведување неколку еколошки акции во градот. Утрово групи ученици од основните училишта „Раде Кратовче“ и „Никола Карев“ организираа еколошки акции со расчистување на своите училишни дворови. Во одбележување на овој ден се вклучија и екипи на КЈП „Водовод“, како и ангажираните лица во склоп на проектот Јавни работи мерка 6, кои работеа на расчистување на локалитетот кај Спомен-домот АСНОМ. Светскиот ден на чистењето е најголемата еднодневна граѓанска акција во светот во која…

Прочитај повеќе