НА 22 СЕПТЕМВРИ ЌЕ СЕ РЕАЛИЗИРА ВЕЛОСИПЕДСКАТА ТУРА „ПО ПАТЕКАТА НА ОРИЗОТ“

По повод Меѓународниот ден без автомобили, в четврток, на 22 септември, Општина Кочани ќе ја организира велосипедската тура „По патеката на оризот“. Годинава велосипедистите ќе возат на  релацијата: Кочани – Грдовци – Мојанци – Горни Подлог – Кочани. Поаѓањето е во 16 ч. од Градскиот плоштад. Поддршка на одбележувањето на Меѓународниот ден без автомобили ќе даде Ротари клубот Кочани-Виница, кој за учесниците на велосипедската тура обезбеди рефлектирачки елеци, со што го свртува вниманието кон зголемена заштита и безбедност на велосипедистите во сообраќајот. На велосипедската тура ќе учествуваат рекреативци, ученици, членови…

Прочитај повеќе