ОПШТИНА КОЧАНИ 

Одбележан Меѓународниот ден без автомобили – над двесте велосипедисти возеа „По патеката на оризот“

Со велосипедската тура „По патеката на оризот“,Општина Кочани го одбележа Меѓународниот ден без автомобили. Повеќе од двесте велосипедисти возеа на  релацијата долга 15 километри, што го поврзува Кочани со населените места Грдовци, Мојанци и Горни Подлог. На велосипедската тура учествуваше и градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов, кој ја истакна важноста на користењето на превозни средства што не ја загадуваат животната средина. Годинава, поддршка на настанот даде Ротари клубот Кочани-Виница, кој за велосипедистите обезбеди рефлектирачки елеци со натпис „Биди видлив“. Според Сашко Андонов, претседател на Ротари клубот, целта е да…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

Промовиран проектот „Подвижност„ и услугата на нега Центарот за стари лица

Денеска во просториите на Нега Центар – Кочани се промовираше проектот „Подвижност“ и услугата на Нега Центарот за стари лица. Општина Кочани во партнерска соработка со општините Чешиново-Облешево и Зрновци е во фаза на реалзаиција на проект за воспоставување и испорака на социјални услуги за грижа и нега во домот на стари лица. Грантот е одобрен од страна на Министерството за труд и социјална политика со финансиска поддршка од Светска Банка. Во рамки на проектот е опремена општинска просторија за потребите на проектот, набавена е потребната техничка и теренска опрема,…

Прочитај повеќе