ПОЛИТИКА 

ОО СДСМ Кочани : „ НАПАДОТ Е НАЈДОБРА ОДБРАНА„

Почитувани, Нашата советничка група е конструктивна и секогаш на страната за доброто на сите. Планот за вработувања доби наша поддршка како чекор напред кон реализација на веќе започнатите проекти. Планот мораше да се изгласа затоа што како воопшто би функционирала една градинка ако нема вработено соодветен кадар!?  Ниту имало ниту ќе имаме договор за вработувања со кој било политички субјект.  Поинтересно е што Левица не го поддржа истиот тој план, а дадоа поддршка за вработувања во бибилиотека „Искра“ каде реално, нема ни потреба. Првиот пат не беа согласни, за да…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

Се асфалтира втората фаза од локалниот пат Крушка-Ајдар

Започна асфалтирањето на вториот дел од локалниот пат Крушка-Ајдар на оддалеченост од 16 км од Кочани, во планинските предели на Осоговските Планини. Вкупната должина на новоизградениот дел на патот изнесува околу 770 метри. Асфалтирани се 200 метри, а деновиве ќе биде асфалтиран и остатокот од новоизградениот дел. Изведувач на работите е фирмата „Стоименов“.

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

ТППЕ Кочани доби ново теренско противпожарно возило

Територијалната Противпожарна единица Кочани доби ново теренско протипожарно возило, донација од Дирекцијата за заштита и спасување. Новото возило кое е дел од возниот парк на ТППЕ Кочани е наменето за гаснење на шумски пожари и пожари на сите тешко достапни места, кое ќе придонесе кон побрзо дејствување во одредени ситуации на нашите пожарникари. Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов на нашите пожарникари Кочани им посака успешно да го користат новото возило и напомена дека со добивањето на ова возило ТППЕ Кочани ја доби целата опременост за интервенции на терен при…

Прочитај повеќе