Излетал патнички воз на пат кон Кочани- повредени нема

Вчера попладне, излетал патнички воз на делницата од Велес кон Штип во делот кај Овче Поле.

Неофицијалните информации се дека меѓу десетината патници кои биле во единствениот патнички вагон, нема повредени.

Од Македонски железници АД Транспорт потврдуваат дека воз излетал од шините и се работи на санирање на шетата

Поради излетувањето на патничкиот вагон, железничкиот сообраќај од и кон Кочани од вчера попладне е во прекин.

Сподели: