ПОЛИТИКА 

Втор ден протести на ВМРО ДПМНЕ ВО Кочани

Втор ден по ред членови и симпатизери на ВМРО-ДПМНЕ ја блокираа улицата „Раде Кратовче“ во Кочани со истото барање  Владата да го објави документот за кој се преговара во македонско-бугарскиот спор, за кој опозициската партија има информации и се сомнева дека содржи елементи со кои се загрозуваат посебноста на македонскиот народ, јазик, култура, традиција, обичаи и периодот на ослободителната антифашистичка борба. Како и сознанијата дека Декларацијата што е поднесена во Бугарскиот парламент се подготвува да стане составен дел од преговарачката рамка на Р. Македонија со Европската Унија. Учесниците во барикадите…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

Општина Кочани: Нема простор за извинување за изнесените лаги и клевети од претседателката на Здружението „Грин.орг“

Во врска со барањето од претседателката на Здружението „Грин.орг“ за јавно извинување за изречена навреда и клевета врз неа, Општина Кочани ја известува јавноста дека простор за извинување нема. Таа продолжува со натамошно дезинформирање и замајување на јавноста. Општина Кочани стои зад фактите дека: Нема примено 30.000 евра по основ на концесија за мини-хидроцентралата на Мала Река; Не постои и не може да постои долг за концесија на правниот субјект ДИС Енергија кон Општина Кочани; Договор за концесија не склучува Општина Кочани, а со тоа и не може да побарува…

Прочитај повеќе
СПОРТ 

Слаб интерес за Петровденскиот турнир во мал фудбал

ДАЛИ ЌЕ СЕ ОДИГРА И СПОРЕД КОЈ СИСТЕМ, ПЕТРОВДЕНСКИОТ ТУРНИР ВО МАЛ ФУДБАЛ, ВЕРОЈАТНО ЗАВИСИ ОД БРОЈОТ НА ПРИЈАВЕНИ ЕКИПИ. ВО ПРЕДВИДЕНИОТ РОК ПРИЈАВЕНИ САМО ПЕТ ЕКИПИ, ЌЕ СЕ ПРИЈАВАТ ЛИ УШТЕ ВО ДОПОЛНИТЕЛНИОТ? НАГРАДАТА ЗА ПОБЕДНИКОТ – 60.000 ДЕНАРИ. Петровденски турнир во мал фудбал годинава се соочува со мошне слаб интерес од страна на спортистите рекреативци, поради што е доведено во прашање неговото одржување. Според неофицијални податоци, до сега се пријавени само пет екипи, па организаторот одлучи да го продолжи рокот на 10-ти јуни. Меѓутоа, прашање е дали и…

Прочитај повеќе