Кога општината ги „жали“ медиумите-ја убива демократијата !

ТАМУ КАДЕ ОПШТИНАТА ГИ ЖАЛИ И БРАНИ МЕДИУМИТЕ И НОВИНАРИТЕ – ДЕМОКРАТИЈАТА Е УБИЕНА. ДАЛИ КОЧАНСКИОТ СЛУЧАЈ СО ИНФОРМАТИВНАТА ДЕЈНОСТ, ОБРЕМЕНЕТА СО СУДИР НА ИНТЕРЕСИ, Е ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ ОД МЕЃУНАРОДНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ? Непотпишаниот допис, со меморандум на Општина Кочани и испратен од лицето задолжено за односи со јавноста, во кој општината изразува жалење што „медиуми, новинари и портали претрпеа јавен линч од Симионова …“ може да се толкува дека општината всушност ги брани претставниците на седмата сила од граѓанските активисти. Или едноставно ги става на своја страна. А во најразвиените…

Прочитај повеќе