ГРАЃАНИТЕ НИ ЈАВУВААТ 

Наташа Николова од Оризари е пронајдена

ВОНРЕДНА ВЕСТ: 16 годишната Наташа Николова од Оризари е пронајдена вечерва. Според првични објави на дел од медиумите девојчето е пронајдено од страна на група млади момчиња кои самоиницијативно се вклучиле во потрагата, ја пронашле дехидрирана, по што е однесена во болница. Наташа беше пријавена за исчезната на 10 јуни во 8 часот и до овој момент се вклучија голем број граѓани за нејзино пронаоѓање . Најважно од се е што девојчето е најдено живо, а дополнителни информации се очекуваат во текот на утрешниот ден.

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

Нов конкурс за грб и знаме на Кочани

НЕ ПОМИНА ПРВИОТ КОНКУРС ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ НА ГРБОТ И ЗНАМЕТО НА ОПШТИНА КОЧАНИ. ОД ПРИСТИГНАТИТЕ СЕДУМ ПРЕДЛОЗИ, ОДНОСНО ТРУДОВИ, КОМИСИЈАТА ЗА ИЗМЕНУВАЊЕ НА ГРБОТ И ЗНАМЕТО НЕ ПРИФАТИ НИТУ ЕДЕН И ПРЕДЛОЖИ РАСПИШУВАЊЕ НА НОВ КОНКУРС. НАГРАДАТА ПО СИМБОЛ ИЗНЕСУВА 10.000 ДЕНАРИ, ИЛИ ЗА ДВАТА ВКУПНО 20.000 ДЕНАРИ Комисијата за утврдување предлози за изменување на грбот и знамето на општина Кочани не утврди предлог за изменување, односно не прифати нуту еден од седумте предлози за нов грб и ново знаме на Општина Кочани. Интересно е што четири шифрирани предлози се…

Прочитај повеќе