Кочани наградено за зачувување на природата

Европскиот зелен појас (European Green Belt)  ја награди општина Кочани за нејзините напори во зачувување на природата. На утрешното доделување на наградата ќе се обратат Габриел Швадерер, претседателот на Европскиот зелен појас и Германската амбасадорка, Анке Холстеин.   Општина Кочани годинава ќе го добие престижното признание од Европскиот зелен појас, за најголем придонес во зачувувањето на природата, настан кој на 17 јуни ќе се одржи во Инфо центарот на Пониква. Наградата ќе ја прими градоначалникот Николчо Илијев, а на церемонијата на доделувањето пред присутните ќе се обратат Габриел Швадерер, претседателот…

Прочитај повеќе