ПОЛИТИКА 

Градоначалниците би уште еден мандат, иако некои глумат незаинтересираност

ДО СЕГА НИТУ ЕДЕН АКТУЕЛЕН ГРАДОНАЧАЛНИК НА СДСМ НЕ ИЗЈАВИЛ ДЕКА НЕ САКА ВТОР МАНДАТ. ЗА ПЕТ ДЕНА ВЛАДЕЈАЧКАТА ПАРТИЈА ЌЕ ГИ СООПШТИ ИМИЊАТА НА ПРВИТЕ ДВАЕСЕТИНА КАНДИДАТИ КОИ ПОВТОРНО ЌЕ ТРЧААТ ИЗБОРЕН КРУГ ЗА ВТОР МАНДАТ. ВО ВМРО ДПМНЕ СЕУШТЕ ГИ ИСПИТУВААТ РЕЈТИНЗИТЕ НА МОЖНИТЕ КАНДИДАТИ, НО ПРЕГОВАРААТ И СО НЕПАРТИСКИ КАДРИ, ВО ПОТРАГА ПО ДОБИТНА ОПЦИЈА. И МАЛИТЕ ПАРТИИ ЌЕ ИГРААТ ЗНАЧАЈНА УЛОГА ОКОЛУ ИСХОДОТ НА ИЗБОРИТЕ, ОСОБЕНО КАЈ СОВЕТНИЦИТЕ Додека низ државата во поедини општини актуелните градоначалници јавно ги истакнуваат своите кандидатури за втор мандат, на истокот…

Прочитај повеќе
СПОРТ 

Крсте Крстев ќе ја враќа ФК „Плачковица“ во втората лига

ОТКАКО НА ПОЛУСЕЗОНАТА ЈА ПРЕЗЕДЕ РЕЧИСИ ИСПАДНАТАТА ОД ЛИГАТА ПЛАЧКОВИЦА, ТРЕНЕРОТ КРСТЕ КРСТЕВ СИ ПОСТАВИ ЗА ЦЕЛ ЕКСПРЕСНО ДА ЈА ВРАТИ ВО ВТОРОЛИГАШКОТО ДРУШТВО. ДЕНОВИВЕ СЕ РАБОТИ НА АНГАЖИРАЊЕ НОВИ ЗАСИЛУВАЊА, А ПОДГОТОВКИТЕ ПОЧНУВААТ ЗА ЕДЕН МЕСЕЦ Најдобриот тренер од Кочани во последните една-две децении, Крсте Крстев и во новото првенство ќе остане на чело на ФК Плачковица од Радовиш. Неговиот договор со клубот е на 27 месеци, а бидејќи уште при потпишувањето на истиот се знаеше дека Плачковица ќе испадне од Втората лига Исток и во новата фудбалска сезона…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

Се канализира Кочански Дол – се гради дел од колекторот за поврзување со Пречистителната станица

Продолжуваат градежните активности за рехабилитација на дел од канализациската мрежа во Кочани и Оризари, во чии рамки е проектот за зафаќање на атмосферски води од Кочански Дол во Оризари. – Деновиве се вградуваат цевки за атмосферските води на потегот од објектот на Поштата кон источниот дел на Оризари. Атмосферската канализација ќе биде во должина од 445 м,  со профил од 1 000 мм. Главниот колектор веќе е поврзан со Масалница и во наредниот период ќе се покрива – соопшти Влатко Димитров, раководител на Секторот за уредување на градежно земјиште во…

Прочитај повеќе