Кој има прволигашки сон – лесно може да го оствари

Од Втората фудбалска лига Исток, летово два клува се изборија за прволигашки статус. ФК „Брегалница“ од Штип, и ФК „Тиквеш“ од Кавадарци. А по само една сезона во најелитната лига во државата, меѓу второлигашите се врати ФК „Беласица“ од Струмица. Таквиот расплет уште повеќе ќе ја намали конкуренцијата на Истокот во борбата за највисок пласман, имајќи ги во предвид досегашните капацитети на кчубовите кои ја сочинуваат Втората лига Исток Ако се изземе Беласица, која доколку ги задржи поголем дел од фудбалерите, и со прволигашкото искуство, би била доминантна во оваа…

Прочитај повеќе