ПОЛИТИКА 

Соопштение од ОО на СДСМ Кочани

Почитувани сограѓани! Започнавме со изградба на нова социјална зграда со 34 станбени единици во Кочани намената за ранливите групи на граѓани,   инвестиција од околу 1 милион евра. Исто така со средства преку Министерството за транспорт и врски реконструираме неколку улици во општината со што значително ја подобруваме безбедноста и урбаното живеење во градот, која ја истакна и министерот Благој Бочварски при вчерашната работна посета на општина Кочани. Рокот на изградбата на оваа зграда е 18 месеци со што се заложуваме и придонесуваме во овозможувањето на пристојни услови за живот на…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

Соопштение од ОК на ВМРО-ДПМНЕ Кочани : Кочани останува без капитални инвестиции!

Блискоста на Николчо Илијев со високи функционери на СДСМ не е тајна, напротив, Градоначалникот во јавноста секаде се труди тоа да го потенцира. Досегашното искуство покажа дека и промовирањето на личните бизниси на Николчо Илијев се пропратени со Елитата од СДСМ. Кочанчани не се наивни и го препознаваат фактот дека Централната власт на СДСМ не троши ресурси за крупни проекти кои се од суштинско значење за градот и се важни за функционирањето на општината. Едно време, пред едни избори ветуваа планини и долини, ама ништо од сето тоа. Ветуваа гасификација,…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

Ќе го чини ли Кочани уредувањето на паркот – милион евра ?

Колку ќе ги чини кочанчани реконструкцијата и уредувањето на Градскиот парк околу Центарот за култура „Бели Мугри“ и поврзувањето со пешачки мост со десниот брег на Кочанска Река ? Ова прашање се наметнува само по себе, откако локалната власт го најави проектот и изведувачот, но не кажа колку тежи поплочувањето и другите зафати кои треба да ги реализира истиот. Телевизија Кочани неодамна објави дека јавната набавка за една од фазите на овој проект изнесува над половина милион евра. Меѓутоа уште колку средства дополнително треба да се издвојат од буџетот на…

Прочитај повеќе