Пожарите во облешевско – се поопасни!

Во делот од Кочанската Котлина кој и припаѓа на општина Чешиново-Облешево земјоделците на своја рака ја палат сламата од овогодинешната жетва На јачменот и пченицата, не водејќи сметка дека при тоа предизвикуваат огромни штети и ги загрозуваат објектите во полињата, како на населените места. Само брзата интервенција на кочанските пожарникари успеале го спаси четиричленото семејство кое се нашло во принудно застанат автомобил кој поради дефект останал на магистралата Штип-Кочани и се нашол на патот на огнената стихија. За среќа, семејството е евакуирано и итно било хоспитализирано во кочанската болница, а…

Прочитај повеќе