ПОЛИТИКА 

Од неаплицирање, до адут. Кандидат е, или не?

Процесот за избор на кандидат за градоначалник во СДСМ добива по малку мистериозна димензија, која граѓаните ги става во ситуација на неизвесност и исчекување, што пак генерира бројни шпекулации. Компликативно вијание имаат и дијаметрално спротивните информации на два локални медиуми, од кои во еден беше објавено дека актуелниот градоначалник изјавил дека воопшто не аплицирал со кандидатура, па затоа го немало во првиот партиски пакет на кандидати. Другиот медиум од партиски извори дознал дека адут на СДСМ повторно ќе биде актуелниот градоначалник Николчо Илијев, кој водел на анкетите. Ваквата ситуација ги…

Прочитај повеќе
ЦРНА ХРОНИКА 

Машки труп изваден од каналот кај касарната

 На решетките пред затворениот дел од десниот магистрален канал кај некогашната касарна, во населбата Усова Чешма, утрово е пронајден машки труп, кој сеуште не е идентификуван. Телото го забележале и веднаш го пријавиле во Полициската станица, вработени во Водостопанство Брегалница, кои вршеле редовно чистење на каналскиот систем. Се претпоставува дека починатиот е на в озраст помеѓу 60 и 70 години, а засега не се знаат причините, дали станува збор за несреќен случај со давење, или се работи за насилна смрт. Екипа од Одделението за внатрешни работи и јавен обвинител вршат…

Прочитај повеќе