ОПШТИНА КОЧАНИ 

Традиционалното осмосептемвриско моторели на 3 септември минува низ Кочани.

По повод 8 Септември, Мотофедерацијата на Северна Македонија по триесетти пат ќе го одржи традиционалното рели низ целатадржава. Во тридневното возење до повеќе градови се вклучува и Мотоклубот „Желки“ од Кочани, кој со свои членови учествува и во организацијата на релито. Според информациите на Момчило Хаџи Паунов, претседател на кочанското мотоциклистичко здружение,  в петок, на 3 септември, околу 400 учесници во релито  ќе направат обиколка низ Кочани, каде ќе ја имаат и првата попатна пауза. Во периодот меѓу 11 и 12 часот учесниците ќе паузираат со кафе и ужина кај…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

Фелата „гори“ градоначалникот „се чешла“

Што шема му скрои локалната власт на локалното новинарство во Кочани, медиумските работници и граѓаните да не знаат што ги снашло. Водечка телевизиска новинарка, со квалитети на високо професионално ниво, не можејќи повеќе да работи за 200 евра месечно, мораше спас од беспарицата да бара во малку по несиромашното школство – замина за учителка. Еден од малкуте сниматели, монтажери и уредувачи на програма, со факултетска диплома – егзистенцијата ја побара на бензинска пумпа. Сопственик и еден од врвните локални новинари на електронски медиум, покрај што е пишувач и читач на…

Прочитај повеќе