ОК на ВМРО-ДПМНЕ – Кочани: Криминали во ПИОМ

Срамота е идејата што сакате да ја спроведите на сопствениот народ, од вашите амбиции за власт, моќ, криминал, заборавивте на обичниот народ. Најавивте пензиска реформа која ќе го стабилизира фондот, да така е , фондот за пензиско и инвалидско осигурување во нашата Општина е стабилизиран.Затоа што, едноставно не работи! Срамно е неговото функционирање, новите баратели за пензија неможат да си ги остварат своите права за пензија веќе три месеци бидејќи директорката е на одмор а потоа, заминување во пензија… и нема овластено лице за потпис!? Дали помисливте како овие луѓе…

Прочитај повеќе