ПОЛИТИКА 

ОО на СДСМ со одговор на прес конференцијата на ОК ВМРО-ДПМНЕ – Кочани

Почитувани сограѓани,На неодамнешната прес-конференција ВМРО-ДПМНЕ изнесоа лаги, бескрупулозно трудејќи се да ја оцрнат работата на ПИОСМ Филијала Кочани. Почитувани, апсолутна лага е дека луѓето кои цел живот работат, ќе останат без леб со месеци. Институцијата има назначено раководител и работата тече непрекинато.  Фондот за пензиско и инвалидско осигурување во Кочани функционира беспрекорно, без никаков застој, а со девалвирање на вработени кои со години му служат на народот, самите тие докажуваат дека влегуваат во црна, безидејна предизборна кампања.Нехумано и нечовечки е да се злоупотребува името на вработени кои со години им…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

Кочани одбележува 77 години од ослободувањето

По повод 7 Септември, Советот на Општина Кочани, во вторник, на Споменикот на слободата ќе одржи свечена седница со која ќе биде одбележана 77-годишнината од ослободувањето на Кочани.  На свеченоста, која поради здравствената состојба ќе биде со ограничен број посетители, ќе бидат доделени највисоките општински награди – за значајни остварувања и за животно дело,на актерот Благој Веселинов и постхумно на културниот деец, режисер и собирач на народни умотворби Борис Стојчев. По повод празникот, а како заокружување на четиригодишниот мандат, обраќање ќе има и градоначалникот на Кочани, Николчо Илијев. Во знак…

Прочитај повеќе