ОПШТИНА КОЧАНИ 

Се гради опточниот тунел за браната Речани

Градежната оператива го реализира хидројазолот на браната Речани, а во завршна фаза е пробивањето на тунелот со низводен зафат. При увидот во работите од страна на градоначалникот Николчо Илијев, одговорните служби информираа дека тоа ќе биде опточен тунел од каде ќе се регулира испуштањето на водата. – Тунелот е со отвор од 5 м, должината е околу 440 м во карпа, тоа се најстари карпи што постојат, метаморфните мекашисти, наместа тврди, но наместа меки. Ова е хидротехнички тунел кој ќе служи за испуштање вода која во даден момент ќе му…

Прочитај повеќе
ГРАЃАНИТЕ НИ ЈАВУВААТ 

Јавна благодарност од жители на Ул.„Царка Ѓорѓиева“ до градоначалникот

Жители на Оризари изразуваат јавна благодарност за градењето на улицата „Царка Горгиева. Ние, група граѓани, жители на Оризари, со живеалиште на улицата  “Царка Горгиева” изразуваме јавна благодарност до градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев што ни овозможи по неколку децении да имаме асфалт покрај нашите куки. Ние сме среќни што вчера заврши асвалтирањето на нашата улица која се наоѓа во населбата Селиште. За тие кои не знаат, тоа е на височина која ни овозможува убав поглед кон населбата и градот, а веднаш до нас е природна средина која ни дава…

Прочитај повеќе