ПОЛИТИКА 

Советничка листа на СДСМ: Најавена е изградба на нова спортска сала во Кочани!

Почитувани сограѓани,Инвестициите во спортот се наш приоритет и во следниот мандат. Општина Кочани има спортска сала што е повеќе наменета за училиштен спорт. Со изградба на нова спортска сала ќе се овозможи развој на повеќе спортови, како кошарка, ракомет, одбојка, а секако овде ќе најдат свое место и традиционалните спортови како гимнастка и борење. Новата сала е предвидена да биде со капацитет за 3000 гледачи.Исто така, за време на викенд, спортските сали ќе бидат отворени во подоцните часови, со присуство на професор по физичко образование, а целта е да се…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

Гоце Марков, кандидат за советник од ВМРО-ДПМНЕ : „На Кочани му треба нова иднина„

Почитувани сограѓани, На Кочани му треба нова иднина! На Општина Кочани и се потребни нови и свежи лица, на Кочани му е потребна промена на локалната власт! Еве деновите од кампања го гледаме градоначалникот кој несака да биде градоначалник заедно со нови кандидати за советници како без меморијата на ветеното, ветуваат тоа што Николчо Илијев не го исполни во минатиот мандат. Во својата програма ветуваше и ИЗЛАЖА дека Кочани ќе го ГАСИФИЦИРА, на пензионерите 2017-та им ветуваше дека ќе гради СТАРЕЧКИ ДОМ, потоа истите луѓе, 2018-та ги лажеше дека парите…

Прочитај повеќе