ПОЛИТИКА 

Мали искричења и сиромашна понуда

ПРЕОСТАНУВААТ УШТЕ СРЕДА, ЧЕТВРТОК И ПЕТОК, ЗА УЧЕСНИЦИТЕ ВО ИЗБОРНАТА ТРКА ДА ГИ ПОНУДАТ ЗАВРШНИТЕ ПОРАКИ И ВЕТУВАЊА ДО ГРАЃАНИТЕ, ЗА ЛОКАЛНИТЕ ИЗБОРИ КОИ ЌЕ СЕ ОДРЖАТ В НЕДЕЛА, НА 17 ОКТОМВРИ. СО ПОВРЕМЕНИ МАЛИ ИСКРИЧЕЊА, ДО СЕГА СЕ ВОДЕШЕ РЕТКО МИРНА КАМПАЊА, ВО КОЈА КАНДИДАТИТЕ НУДЕА ПРОЕКТИ. ПРЕОСТАНУВА УШТЕ ПО НЕКОЈ ТЕЛЕВИЗИСКИ ДУЕЛ, ЗА ПОТОА ДА СЕ ЧЕКА ГЛАСАЊЕТО НА ГРАЃАНИТЕ И РЕЗУЛТАТИТЕ ОД НЕГО. Уште три дена на располагање имаат учесниците во Локалните избори за градоначалници и за советници во општините. Помалку или повеќе сите финишираат во трката…

Прочитај повеќе
ЗЕМЈОДЕЛИЕ 

По протестот – договорена средба со министерот Хоџа

ИНИЦИЈАТИВНИОТ ОДБОР НА ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ОД РЕГИОНОТ ДЕНЕСКА ГО БЛОКИРАШЕ ПАТОТ КОЧАНИ-ШТИП ВО ОБЛЕШЕВО, КАКО УШТЕ ЕДЕН ПРЕДУПРЕДУВАЧКИ ПРОТЕСТ СО ЦЕЛ ВЛАДАТА ДА ИМ ГИ ИСПОЛНИ БАРАЊАТА. ПОРАДИ ДВОЧАСОВНАТА БЛОКАДА НА ЕДНАТА КОЛОВОЗНА ЛЕНТА СООБРАЌАЈОТ СЕ ОДВИВАШЕ ПО СПОРЕДЕН ПАТ, ПРЕКУ БАЊЕ И СОКОЛАРЦИ. Земјоделците денеска со земјоделска механизација, повторно ја блокираа едната лента од магистралниот пат Кочани-Штип, во Облешево, во знак на протест против нецелосното исполнување на нивните барања доставени до Владата и до ресорното министерство. Откупот, според нив, не функционира, а цените се понижувачки и се далеку од ветените…

Прочитај повеќе