Џабе субвенции без добри цени

ДЕКА МЕРКИТЕ НА ВЛАДАТА САМИ ПО СЕБЕ НЕ ГО РЕШАВААТ ПРОБЛЕМОТ СО ОТКУПНАТА ПОЛИТИКА ВО ОРИЗОПРОИЗВОДСТВОТО ПОТВРДУВААТ КОНТРАЕФЕКТИТЕ ПРИ СУБВЕНЦИОНИРАЊЕТО ОД ПРЕД ДВЕ ГОДИНИ, КОГА НАСПРОТИ ОПРЕДЕЛЕНИТЕ 5 ДЕНАРИ ЗА КИЛОГРАМ АРПА, ОТКУПУВАЧИТЕ ЈА НАМАЛИЈА ЦЕНАТА ОД 24 НА 18 ДЕНАРИ ЗА КИЛОГРАМ. ЛОКАЛНИТЕ ВЛАСТИ ВО ПРОИЗВОДСТВЕНИОТ РЕГИОН МОРА ДА ИЗГРАДАТ СТРАТЕГИЈА ЗАЕДНО СО ЗЕМЈОДЕЛЦИТЕ ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА СОСТОЈБИТЕ СО ОРИЗОТ, ЗАРАДИ ПОГОЛЕМИ ФИНАНСИСКИ ЕФЕКТИ И РАЗВОЈ НА ЗЕМЈОДЕЛИЕТО. Кога мерките на Владата не базираат на одржливи анализи и стратегии, тогаш наместо ефект, даваат контраефект, кој како бумеранг им се…

Прочитај повеќе