ОПШТИНА КОЧАНИ 

Почит кон револуционерите за Денот на македонската борба

По повод 23 Октомври, Денот на македонската револуционерна борба, неколку општински делегации положија свежо цвеќе на Споменикот на слободата во Кочани. Во празничната честитка, градоначалникот на Општина Кочани Николчо Илијев истакнува дека основањето на Македонската револуционерна организација означува почеток на организираната борба на македонскиот народ за стекнување сопствена, независна држава Македонија. – Овој датум е повод да им оддадеме почит на сите што низ вековите се бореа и го дадоа својот живот за слободата на македонскиот народ. Во визијата што обедини граѓани од различни социјални слоеви, со различна верска и етничка припадност е борбата за политичка и социјална слобода за Македонија. Денот…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

Отворени 23. „Денови на медот“ во Кочани

Денеска, по 23. пат, во организација на Пчеларското здружение „Матица“ од Кочани е отворена продажната изложба на мед и пчелни производи. На платото во Трговскиот центар во Кочани на десетина штандови, своите производи ги претставуваат пчелари од различни краишта на државава. – Ова е одличен начин на граѓаните да им се приближат производи за здрав живот.  Нашиот регион изобилува со природни реткости погодни за пчеларење. Посебно важно е што со прогласувањето на дел од Осогово за заштитено подрачје се создаваат огромни можности за брендирање на медот, што ќе овозможи негов подобар…

Прочитај повеќе