Собрани потребните финансии за лекување на 27 – годишната Наташа Стефанова

Благодарение на хуманите граѓани од Кочани, регионот и од цела држава како и на оние од странство за кратко време откако беше објавено во медиумите, се собраа потребните средства за лекување на 27 годишната Наташа Стефанова од Кочани. Финансиската помош и е потребна за лекување и отстранување на туморот на мозокот, болест со која се соочува скоро две години. В понеделеник Стефанова со придружник од нејзиното семејство заминува за Турција на закажаната операција. Лекарите од Македонија на два наврати пробале со операција да и го извадат туморот но не успеле…

Прочитај повеќе