ОПШТИНА КОЧАНИ 

Иван Иванов – нов директор на КЈП „Водовод“ – Кочани

Од денеска Иван Иванов е новиот в.д. директор на Комуналното јавно претпријатие „Водовод“ – Кочани. Иванов доаѓа на местото на досегашниот директор Андреј Киров. Во присуство на градоначалникот Љупчо Папазов утрово беше извршено примопредавање на раководната позиција. – Денес е прв ден од моето назначување за вршител на должност за раководител на КЈП „Водовод“ – Кочани. Денот ќе го искористам во запознавање, односно скенирање на состојбата на претпријатието, запознавање со вработените. Предизвикот да се биде на оваа функција е голем, одговорноста е уште поголема. Ќе го вложам целото мое знаење и…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

На 10 декември – јавна расправа по нацрт-буџетот на Општина Кочани за 2022 година

Согласно одредбите од Законот за локалната самоуправа и Законот за буџет, Општина Кочани организира јавна расправа по програмите и нацрт-буџетот за 2022 година. Граѓаните ќе можат да расправаат и да даваат предлози од јавен интерес поврзани со надлежностите на Локалната самоуправа: урбанистичко (урбано и рурално) планирање и уредување на просторот и уредување на градежното земјиште; заштита на животната средина и природата; локален економски развој; комунални дејности; култура; спорт и рекреација; социјална заштита и заштита на децата; образование; здравствена заштита; противпожарна заштита и други работи определени со закон. Јавната расправа ќе се…

Прочитај повеќе