СПОРТ 

Минимални средства за максимани успеси

НА 17-ТИТЕ ПО РЕД ГОДИШНИ СОБРАНИЈА НА ЖФК „КОЧАНИ“ И ФК „КОЧАНИ“, ЧЛЕНОВИТЕ ГИ УСВОИЈА ИЗВЕШТАИТЕ И ПРОГРАМАТА ЗА РАБОТА, ОЦЕНУВАЈЌИ ЈА МИНАТАТА НАТПРЕВАРУВАЧКА СЕЗОНА КАКО МОШНЕ УСПЕШНА. ЖЕНСКАТА ЕКИПА СЕ ВРАЌА МЕЃУ ПРВОЛИГАШИТЕ, А МЛАДИТЕ КАТЕГОРИИ СЕ ДОДАТНО МОТИВИРАНИ ПО УСПЕХОТ НА ЈОРДАН МАНЕВ, КОЈ СТИГНА ДО ТУРСКАТА ПРВА ЛИГА. АНГАЖИРАНИ ЗАСИЛУВАЊА КАЈ ДЕВОЈКИТЕ, ОБЕЗБЕДЕНИ ВИСИНСКИ ПОДГОТОВКИ И СЕ НАЈАВУВААТ АМБИЦИОЗНИ ДОСТИГНУВАЊА. Со скромни средства остварени резултати за респек на двата клуба, ЖФК „Кочани“ и ФК „Кочани“, е сублиматот од годишните собранија кои се одржаа на 30 јули, годинава.…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

Честитка по повод Илинден од градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов

По повод големиот македонски празник Илинден – Денот на Републиката, кога се одбележуваат 119 години од Крушевската република и 78 години од Првото заседание на АСНОМ, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов упати честитка до граѓаните. – Од мое име и од името на Општина Кочани ви го честитам Илинден и посакувам тој да остане светилник и патоказ на нашата истрајност и себепрепознавање. Темелникот на нашата државност нека нѐ потсетува на вековниот непокор и нека ги јакне сплотеноста и соживотот. Нека ни е честит и вековит Илинден – се вели во честитката од градоначалникот Папазов.

Прочитај повеќе