СПОРТ 

Големите клубови ги крадат талентите …

ТУРНИРСКИТЕ ИСКУСТВА НА ТОДЕ МИТЕВ МУ ОТКРИЈА ДЕКА ГОЛЕМИТЕ КЛУБОВИ ГИ ОРГАНИЗИРААТ СО ЦЕЛ ДА ОТКРИЈАТ НЕКОЈ ТАЛЕНТ И ПОДОЦНА ДА ГО АНГАЖИРААТ НУДЕЈЌИ МУ ПОДОБРИ УСЛОВИ. КАКО „ОСОГОВО“ И ФК КОЧАНИ ДА ГО СЛЕДАТ НИВНИОТ ПРИМЕР И ОД ФУДБАЛОТ ДА НАПРАВАТ БИЗНИС? Фудбалот и кај нас станува бизнис, па оние кои се навлезени подлабоко во него, веќе дејствуваат плански и профитерски. Тоа најдобро го забележуваат тие што се инволвирани во фудбалските случувања во регионот и во државата. Фудбалскиот стручњак од Кочани, Тоде Митев, кој знае да процени талент кај…

Прочитај повеќе
МАКЕДОНИЈА 

Македонски шуми ќе ги испорачаат договорените количини

ОТКАКО ГРАЃАНИТЕ КОИ СЕ ГРЕАТ НА ОГРЕВНО ДРВО СЕ НАЈДОА ВО НЕЗАВИДНА ПОЛОЖБА И ВО НЕИЗВЕСНОСТ ДАЛИ ЌЕ ГИ ДОБИЈАТ УПЛАТЕНИТЕ ДРВА, ОД МАКЕДОНСКИ ШУМИ ПРИСТИГНА ВЕТУВАЊЕ ДЕКА ИСПОРАКАТА ЌЕ БИДЕ ЦЕЛОСНА И НАВРЕМЕНА ЗА ВЕЌЕ СКЛУЧЕНИТЕ ДОГОВОРИ. КРИЗАТА СО ЕНЕРГЕНСИТЕ РЕЧИСИ ДВОЈНО ЈА ПОКАЧИ ЦЕНАТА И НА ОГРЕВНИТЕ ДРВА. Откако голем број граѓани, кои имаа склучено договори за снабдување со огревно дрво, буквално извисија, а во меѓувреме цените пораснаа речиуси двојно, практично се најдоа затечени и препуштени сами на себе да се снаоѓаат како знаат и умеат. Разликата во…

Прочитај повеќе
РЕГИОН 

Иселениците на собир во „Св. Спас“

ЗДРУЖЕНИЕТО „КАМЕНИ МОСТ“ ВЧЕРА ЈА ОРГАНИЗИРАШЕ ИСЕЛЕНИЧКАТА СРЕДБА ВО ДВОРОТ НА МАНАСТИРОТ „СВ. СПАС“ КАДЕ СЕ СОБРАА ГОЛЕМ БРОЈ ПРИВРЕМЕНО ВРАБОТЕНИ ВО ИТАЛИЈА, ШВАЈЦАРИЈА И ДРУГИТЕ ЗЕМЈИ. НА ПРИСУТНИТЕ ИМ СЕ ОБРАТИ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА ОПШТИНА ВИНИЦА, МИЛЕ ПЕТКОВ, А ВО ИМЕ НА ОРГАНИЗАТОРОТ, ЗДРУЖЕНИЕТО „КАМЕН МОСТ“ ГИ ПОЗДРАВИ ИЛОНА ЗАХАРИЕВА. В недела во дворот на Манастирот „Св. Спас“, кај Пеклани Здружението „Камен Мост“ја организираше традиционалната Иселеничка средба под покровителство на Општина Виница. Во официјалниот дел на насобраните им се  обрати градоначалникот Миле Петков, кој ја истакна нераскинливата поврзаност и желбата…

Прочитај повеќе