ОПШТИНА КОЧАНИ 

Градежни активности и хортикултурно уредување на повеќе локации во градот

Општина Кочани изврши градежни активности и хултикултурно уредување на повеќе локации во градот. На потегот на кејот на Кочанска Река кон месноста Бавчалук, Општина Кочани го расчисти и уреди тротоарскиот простор и кејот на реката од нараснатата вегетација. Покрај шеталиштето беа изработени мурали и графити. Истовремено се работи на изградба на високи потпорни ѕидови. Изградени се потпорни ѕидови на улиците „Лазар Стоименов“ и „Стево Теодосиевски“. Извршена е надградба на потпорен ѕид на улицата „Блаже Поп Арсов“, а во моментот се работи на изградба на потпорен ѕид на улицата „Пиринска“. Поставени…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

„ЗА ПОДОБАР ВИДИК“ – КУЛТУРНО-УМЕТНИЧКА ПРОГРАМА ПО ПОВОД 3 ДЕКЕМРИ, ДЕНОТ НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ

Општина Кочани по повод Денот на лицата со попреченост 3 декември, ќе одржи културно-уметничка програма под мотото „За подобар видик“. Во истата ќе земат учество училиштата и градинките, а ќе биде збогатена со продажни штандови во Градскиот Парк во Кочани на ден 2 декември (петок) 2022 година, со почеток од 10 часот. Целта на настанот е да се помогне на децата со попреченост со нагледни и дидактички помагала, односно да се подобри квалитетот на настава во училиштата на децата со попреченост. Општината ќе постави продажни штандови со уметнички слики изработени…

Прочитај повеќе