ОБРАЗОВАНИЕ 

Пуштена во употреба училишна медиатека во ОУ „Никола Карев„

ОУ Никола Карев денеска ја пушти во употреба училишната медиатека,капитална инвестиција за училиштето.Училницата е опремена е со 65 инчен телевизор, 3D наочари, камери 360степени,микрофони,лаптоп,прожектор и другра современа дигитална опрема. Оваа просторија ќе може да ја користат сите ученици и вработени во ОУ Никола Карев , а со тоа добиваат современи услови за унапредување на технологијата.

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

Соопштение од Васе Алексов ,советник од ВМРО-ДПМНЕ Кочани

Почитувани сограѓани, Денес, на седница на совет на општина Кочани присуствував на театар на кој опозицијата, а посебно Аки Акиов кој би требало да се бори и да ги штити интересите на ромската заедница во Кочани, одбија да дадат подршка за реализација на проектот за изградба на куќички за Ромите од старата касарна. Иако знаат дека процедурата е закочена во Министерството за животна средина, односно истата е закочена од централната власт, наместо да се ангажираат, и да се одблокира процесот и конечно да се отпочне со изградба на истите, тие,…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

ОО на СДСМ Кочани „СО НОВАТА ЦЕНА НА ВОДАТА – НОВ ЦЕНОВЕН ШОК„

Почитувани, На денешната седница советничката група на ДПНЕ успеа да го изгласа покачувањето на цената на геотермалната вода. Последиците од оваа одлука се катастрофални и директно ќе удрат по џебот на граѓаните.  Цената на раноградинарските производи ќе се зголеми и дополнително ќе го оптерети семејниот буџет. Тоа значи дека граѓаните ќе плаќаат повисоки цени на домашни производи за чие одгледување дури имаме и домашен енергенс – геотермалната вода. Никој не е должен да плаќа за неспособноста на менаџерскиот тим на Водовод и делата на ДПНЕ кои се секогаш спротивно од…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

Советот на Општина Кочани ја одржa 20. седница

Со дополнување на дневниот ред од пет нови точки, Советот на Општина Кочани ја одржа 20. редовна седница. Образложувајќи ја како причина блокадата во работата на Советот, а повикувајќи се на членот 74 од Законот за локална самоуправа, советникот Венко Крстевски предложи самоиницијативно распуштање на Советот, предлог кој со 3 гласа „за“ и 13 „воздржани“, не беше прифатен. По барање на СОУ „Гошо Викентиев“, Советот ја усвои одлуката за измена на распоредот на средствата на Буџетот на Општина Кочани за 2022 година, при што од Програмата за средно образование, од…

Прочитај повеќе