ОПШТИНА КОЧАНИ 

Бесправната градба на нишан на кривичниот закон

Судската разрешница на една дивоградба во Долни Подлог, за која лицето Бошко Алексов со место на живеење на Ул.Митко Беќарски во Кочани, а престојувалиште во Долни Подлог, заработил кривична пријава и во судска постапка е осуден на една година затвор, условно, доколку во текот на две години не го повтори истото дело, ја подигна на повисок степен одговорноста кога е во прашање бесправната градба, како во државата, така и во Општина Кочани. Случајот предизвика интерес и кај дел од советниците во Советот на Општина Кочани, кои побараа подетална информација, но…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

На 28 ноември Отчет на градоначалникот Љупчо Папазов

Се известуваат сите граѓани на Општина Кочани дека в понеделник, 28.11.2022 година во Мултикултурниот центар во Кочани, со почеток во 17:00 часот, ќе се одржи настан Отчет на Градоначалникот на Општина Кочани, Љупчо Папазов по повод една година од мандатот на Градоначалникот.  Се покануваат сите заинтересирани граѓани да присуствуваат на настанот. 

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

Јапонија донираше нов ехо апарат и CTG фетален мотитор во ЈЗУ Општа болница Кочани

Денеска, Амбасадорот на Јапонија, Н.Е. Савада Хиронори беше во официјална посета на Општина Кочани и ЈЗУ Општа болница Кочани. Целта на посетата беше комплетирање на GGP-проектот, донација на медицински апарат кој се користи на Гинеколошкото одделение во ЈЗУ Општа болница Кочани. Со овој проект Јапонија овозможи ЈЗУ Општа болница Кочани да добие нов Canon ехо апарат и CTG фетален монитор во вкупен износ од 47,863 евра. -Драго ми е дека овие апарати донесоа поквалитетни здравствени услови и безбедност за жените, идните мајки во Кочани, но и во целиот источен регион,…

Прочитај повеќе