ОПШТИНА КОЧАНИ 

Средба на градоначалниците на Кочани и Брацигово, Папазов и Казакова

Во рамките на активностите од проектот „Дигитално културно наследство“ од Еразмус + програмата, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов денеска оствари средба со делегација од Општина Брацигово, Република Бугарија, предводена од градоначалничката Надежда Казакова. Во проектот „Дигитално културно наследство“ од Еразмус + програмата, покрај ООУ „Никола Карев“ од Кочани, учесници се и основни училишта од Велики Буковец – Хрватска и Пазарџик – Бугарија, како и невладини организации од овие држави. Целта на проектот е да се претстави културното наследство на сите овие држави преку креативноста и иновативноста на учениците и…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

ОУ „Раде Кратовче“ и СОУ „Љупчо Сантов“ ја одбележаа 79-годишнината од смртта на своите патрони

Училиштата коишто ги носат имиња на првоборците и организатори на антифашистичката борба во Кочанско – Љупчо Сантов и Раде Кратовче, денеска ја одбележаа 79-годишнината од нивната смрт. Градоначалникот Љупчо Папазов и делегации од Општина Кочани, Советот на Општината, роднини на Раде Кратовче и претставници на Сојузот на здруженијата на борците од НОВ, положија свежо цвеќе на бистите во ОУ „Раде Кратовче“, Средното општинско училиште „Љупчо Сантов“ и во Паркот на револуцијата. На свеченостите во училиштата беше прикажа пригодна програма, а беа доделени и награди на ученици кои создале најуспешни ликовни…

Прочитај повеќе