На 60-от ДАФ, 6 домашни и 4 странски претстави

Селекторот на 60-то. издание на Драмски Аматерски Фестивал кој ќе се одржи кон крајот на мај, Игор Џамбазов, од вкупно пријавените 16 претстави одбра 10, плус две вон конкуренција. Интернационалната димензија на фестивалот ќе му ја дадат три претстави од Србија и една од Хрватска.                                                           Селектирани за учество се следните претстави и театарски групи: „НОЌ ВО МУЗЕЈОТ“ на ЦК ИВАН МАЗОВ-КЛИМЕ од КАВАДАРЦИ, „ТУНЕЛ“ на ТЕАТАРСКАТА ГРУПА „ГОДО- ТУНЕЛ“ од КОЧАНИ, „ДРАГИ УМЕТНИЦИ“ на ТЕАТАРОТ „ЧЕКОРИ“ од СКОПЈЕ, „ТЕНЏЕРОСАУРУС“ на театарската група ТИНТИРИ МИНТИРИ“ од СКОПЈЕ, „ЧУДАТА…

Прочитај повеќе