Градоначалникот Љупчо Папазов го потпиша договорот за кофинансирање на проектите од ReLOaD 2

Градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов го потпиша договорот за кофинансирање на проектите во рамки на Регионалната програма за локална демократија во Западен Балкан 2 (ReLOaD 2). По објавениот повик и резултати од евалуацијата на предлог-проектите од граѓански организации добиени на јавниот повик во рамките на ReLOaD 2, во овој втор повик одобрени проекти за финансирање се: 1.      ЗГ „Среќни луѓе“ – Кочани: „Градче – да блесне езерскиот бисер“ 2.      СЗРЕК „Кочански рибар“ – Кочани: Спортскиот риболов еликсир за младите 3.      Здружение „Еднакви за сите“ – Кочани: Подобро општество за слепите лица во Кочани 4.      Доброволно…

Прочитај повеќе