ОПШТИНА КОЧАНИ 

На Денот на пожарникарите – награди за најдобрите

По повод Денот на пожарникарството во Македонија, в сабота, на 20 мај, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов ќе ги посети Територијалната противпожарна единица – Кочани и Доброволното противпожарно друштво – Кочани и ќе ги врачи наградите на најуспешните пожарникари. Наградата за најупешен пожарникар во 2022 година, ќе ја добие Влатко Јефтимов од ТППЕ, а за најуспешен доброволен пожарникар, што се доделува првпат, ќе ја добие Мирче Павлов од ДПД Противпожарните служби во текот на минатата година се соочија со голем број предизвици во гаснењето пожари на објекти и на…

Прочитај повеќе
ЕКОНОМИЈА 

Папазов и Петков потпишаа значаен договор

На 16 мај, во Министерството за животна средина и просторно планирање, градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов го потпиша исклучително значајниот договор за проектот  „Поврзување на Виница со Пречистителната станица за отпадни води во Кочани“. Договорот за проектот го потпишаа и другите крајни корисници, градоначалникот на Општина Виница, Миле Петков, директорите на двете комунални претпријатија „Солидарност“ од Виница и „Водовод“ од Кочани, како и министерката за животна средина. Проектот вклучува делумна рехабилитација и проширување на канализацискиот систем и системот за атмосферска вода во Општина Виница, со што ќе се реши…

Прочитај повеќе