ОПШТИНА КОЧАНИ 

Делегации положија свежо цвеќе по повод 7 Септември, Денот на ослободувањето на Кочани и 8 Септември, Денот на независноста на Македонија

По повод 7 Септември, Денот на ослободувањето на Кочани и 8 Септември, Денот на независноста на Македонија, делегација составена од градоначалникот на Општина Кочани Љупчо Папазов и членови на Советот, од Сојузот на Здружението на борците од НОВ, како и партиски делегации положија свежо цвеќе на Споменикот на слободата и на бистите на Љупчо Сантов и Раде Кратовче во Паркот на Револуцијата. По тој повод, градоначалникот на Општина Кочани упати честитка кон граѓаните во која се вели: „Почитувани сограѓани, 7 и 8 Септември – ослободувањето на Кочани и независноста на…

Прочитај повеќе
ОПШТИНА КОЧАНИ 

По повод 79 години од ослободувањето на Кочани – доделени највисоките општински награди

Денеска, 7-ми Септември, денот на ослободувањето на Кочани во Мултикултурниот центар се одржа Свечената седница на Советот на Општина Кочани. На одржаната свечена седница градоначалникот Љупчо Папазов имаше свое обраќање во кое беа истакнати постигнувањата во изминатиот период помеѓу двата празника, а беа доделени и највисоките општински награди за животно дело и наградата за значајни остварувања за развојот на Општина Кочани. Според одлуката на одборот за доделување награди на Општина Кочани, наградата за животно дело постхумно е доделена на Александар Сане Гицов, архитект кој остави значаен белег во Кочани со…

Прочитај повеќе