Апел за помош на Марија Стојкова

Почитувани,

На Марија Стојкова неодамна и беше дијагностициран карцином на белите дробови и итно е потребно понатамошно лекување во Дубаи ОАЕ.

Првите симптоми се појавија во ноември 2019 година.

Лекарите сугерираат дека таа треба да започне со хемотерапија заедно со други лекови.

Ве молиме, помогнете ни да ја постигнеме нашата цел и да помогнеме во спасувањето на млад живот и убава душа.

Поради пандемијата во целиот свет, Марија остана без работа во Дубаи каде што живее и во моментот. Таа не е во можност да обезбеди средства за нејзино лекување. Целта на средствата е за медицински третман во МЕДИКЛИНИКА Дубаи, Обединети Арапски Емирати, бидејќи и е дијагностициран карцином на белите дробови. Поради болеста, таа не е во можност да патува во матичната земја и треба да започне итна хемотерапија предложена од лекарите. Проценетата вредност на нејзиниот третман е 44589 AED или 12140 УСД и тоа е само за првите три циклуси. Освен хемотерапија, потребни се средства за понатамошно профилирање на примерокот изваден од нејзините бели дробови кога ја направила операцијата. Цената на истражувањето за профилирање е 28000 AED или 7650 УСД.

Вашите донации може да ги уплатите на gofundme или на следните транскациски сметки:

Ви благодариме за поддршката!

Сподели: