Промовирани две книги на афоризми , во рамки на фестивалот за хумор и сатира „ ИН ВИНИЦА ВЕРИТАС„

Синоќа на меѓународниот фестивал ИН ВИНИЦА ВЕРИТАС беа промовирани книги на афоризми “Во љубовта е вистината” и “Oд Вардар до Владивосток”, дела на познатиот сатиричар Миле Ѓорѓијоски. -“Вечерва ја промовираме автологијата на поговорки, мисли и афоризми на тема љубов, жена и брак во која се поместени мисли и афоризми од пред нашата ера до денешни денови“, рече Ѓорѓијоски. Синоќешниот настан го отвори директорот на домот на културата Јовица Илиев кој изјави дека оваа книга е осма по ред од кои пет книги се издадени во последните три години и тоа,…

Прочитај повеќе