ПОЛИТИКА 

Одговор на ОО СДСМ на пресот на пратеникот Миле Лефков: Помина времето кога образованието служеше за перење пари и партиски активизам

За разлика од „наконтените“ (под наводници) прес-конференции на министерот за образование, актуелниот пратеник Лефков ќе се потсети како тие ги пречекуваа премиерот  и министрите од нивните редови: со блокирање на целокупната настава, со училишниот хор и оркестар, со вклучување на целокупниот наставен кадар и какви уште не фанфари во присуство на целата дополнителна локална партиска свита. За разлика од нив актуелните директори не ја прекинаа онлајн наставата заради пречекот на министерката Мила Царовска и околу нив немаше партиско раководство. Напротив, нејзиниот работен состанок низ училиштата беше мобилен, од нога и…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

Пресс на ОО Сдсм Кочани

Почитувани, Локалната и централната власт предводени од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија инвестираат за доброто на сите граѓани, на сите општини, на целата држава. И покрај светската пандемија која неминовно влијае на секој аспект од нашите животи, ние не запираме туку продолжуваме со капиталните инфраструктурни инвестиции. Еден од многуте проекти кои започнаа да се реазлизираат е рехабилитација на регионалниот пат Кочани – Пониква. Туристичкиот центар Пониква со својата природна убавина и поволна клима е едно од најпосетените места во нашиот регион. За да се овозможи поголем развој на туризмот, потребно е…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

Конференција на ОО СДСМ Кочани за избор на делегати

ОО СДСМ Кочани оддржа Конференција за избор на делегати на Конгрес за мандатен период 2020-2024 година. Конференцијата беше организирана согласно сите протоколи за заштита од Ковид-19. На конференцијата се обратија Претседателот на ОО СДСМ Кочани Гоце Серафимов, актуелниот пратеник во Собранието на РСМ Марија Ангелова и Претседателот на Комисијата за труд и социјална политика Милан Живковиќ.

Прочитај повеќе