ГРАЃАНИТЕ НИ ЈАВУВААТ 

Протестот на жителите од трите населби, не е етнички, ни политички …

… велат во денешното известување жителите на Трајаново Трло. Постојат обиди на одредени политичари и поединци од Ромската етничка заедница да му дадат етнички и партиски контекст на вчерашниот протест и тоа преку ширење на говор на омраза и поттикнување на етнички тензии преку социјалните мрежи. За овие лица ќе бидат поднесени соодветни поднесоци до надлежните органи. Би сакале да ја информираме јавноста дека во ниту еден момент вчерашниот или кој било претходен или иден протест на жителите од населбата Трајаново Трло и околните населби, не бил и нема да…

Прочитај повеќе
ГРАЃАНИТЕ НИ ЈАВУВААТ 

Во Трајаново Трло, како на Дивиот Запад, нема закон

Ние граѓаните на населба Трајаново Трло изразуваме незадоволство поради загрозувањето на нашата животна средина. Во и околу нашата населба постојат 3 големи и од 5 до 10 помали нелегални депонии. Загадени се плодни, шумски земјишта, зелениот појас над населбата, површини блиски до улиците по кои поминуваме секој ден соочени со неподнослива реа, газејќи по растечени фекалии. Факт е дека депониите се создавани со години и прашуваме на што се должи непостапувањето на институциите сево ова време? Органите кои се одговорни за заштита на животната средина должни се да ги спречуваат,…

Прочитај повеќе
ГРАЃАНИТЕ НИ ЈАВУВААТ 

Езерце среде Пониква, на никој не му пречи (?)

Секој посетител на Пониква може да го забележи малото езерце на патот кој води кон Манастирот Св. Василиј Велики, во близина на Инфо центарот. Оштетувањата на асфалтот се толку големи што возачите се двоумат дали да поминат низ матната вода, бидејќи не знаат што се крие под неа. Поради тоа едни скршнуваат и возат по тротоарот, а други ризикуваат и газат преку водата. Инаку, посетителите велат дека е добро што патот од Кочани до Пониква е идеално рамен и без оштетувања, но во самиот рекреативен центар недоволно е направено, што…

Прочитај повеќе
ГРАЃАНИТЕ НИ ЈАВУВААТ 

Опасност на патот кон Грдовци

Вечерва добивме информација за дефект на столб за осветлување на една од улиците во градот. Во дописот се вели : -Пред надвозникот во правец од градот кон Грдовци, ударена е првата бандера за улично осветлување, при што истата е искршена, а над патот висат стакло и метална конструкција,кои се држат само на еден електричен кабел. Минувањето под бандерата е опасно, бидејќи искршените стакла и рамки можат во секој момент да паднат врз некое од возилата.

Прочитај повеќе