Граната од Првата светска војна пронајдена во село Жиганци

Во текот на вчерашниот ден во Полициската станица во Кочани било пријавено дека во местото викано „Горица„ во атарот на селото Жиганци при изведување на градежни паботи била пронајдена граната од Првата светска војна. Гранатата била подигната од страна на Дирекцијата за заштита и спасување во Кочани.

Сподели: