Се асфалтира втората фаза од локалниот пат Крушка-Ајдар

Започна асфалтирањето на вториот дел од локалниот пат Крушка-Ајдар на оддалеченост од 16 км од Кочани, во планинските предели на Осоговските Планини.

Вкупната должина на новоизградениот дел на патот изнесува околу 770 метри.

Асфалтирани се 200 метри, а деновиве ќе биде асфалтиран и остатокот од новоизградениот дел.

Изведувач на работите е фирмата „Стоименов“.

Сподели: