ХУМАНИТАРНИ АКЦИИ 

Апел за помош на Марија Стојкова

Почитувани, На Марија Стојкова неодамна и беше дијагностициран карцином на белите дробови и итно е потребно понатамошно лекување во Дубаи ОАЕ. Првите симптоми се појавија во ноември 2019 година. Лекарите сугерираат дека таа треба да започне со хемотерапија заедно со други лекови. Ве молиме, помогнете ни да ја постигнеме нашата цел и да помогнеме во спасувањето на млад живот и убава душа. Поради пандемијата во целиот свет, Марија остана без работа во Дубаи каде што живее и во моментот. Таа не е во можност да обезбеди средства за нејзино лекување.…

Прочитај повеќе
ХУМАНИТАРНИ АКЦИИ 

Апел за помош на Симон Тодоров

Јас, Симон Тодоров од Кочани, на 15 годишна возраст ненадејно ми се појави болета DG: Tu cavum nasi lat sin (angiofibroma juvenile’), тумор на крвните садови. За мојот здравствен проблем потребна е итна операција во Италија, во болницата Варесе кај проф.Paul Castelnuovo. Затоа ве повикувам и замолувам сите хумани граѓани и фирми, да ме помогнат да ги соберам паричните средства од 47.500 евра за да можам да заминам на операција и да му е радувам на животот. Донаторска сметка: Шпаркасе банка (250-0230002647-21) Граѓаните може да донираат парични средства и во…

Прочитај повеќе