ПОЛИТИКА 

ОО СДСМ Кочани информираше за реализираните проекти во општина Кочани

Реализирањето на проектите од страна на локалната и централната власт предводени од СДСМ се во интерес на сите граѓани и истото продолжува понатаму. Деновиве заврши реконструкцијата на улицата „Плачковица“. Оваа улица е една од седумте улици планирани за реконструкција во градот кои се дел од Програмата за уредување на градежното земјиште за 2020 година. Домаќинствата од овој реон секојдневно се соочуваа со недоволен притисок и недостиг на вода. За конечно да се надмине тој проблем,пред реконструкција на улицата,се изврши замена на водоводната мрежа во должина од 300 метри и замена…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

Пресс на ОО Сдсм Кочани

Почитувани, Локалната и централната власт предводени од Социјалдемократскиот сојуз на Македонија инвестираат за доброто на сите граѓани, на сите општини, на целата држава. И покрај светската пандемија која неминовно влијае на секој аспект од нашите животи, ние не запираме туку продолжуваме со капиталните инфраструктурни инвестиции. Еден од многуте проекти кои започнаа да се реазлизираат е рехабилитација на регионалниот пат Кочани – Пониква. Туристичкиот центар Пониква со својата природна убавина и поволна клима е едно од најпосетените места во нашиот регион. За да се овозможи поголем развој на туризмот, потребно е…

Прочитај повеќе