Tеатарска претстава ЈЗУ „Европа“ по повод одбележување на Мувембар – месецот на машкото здравје

Општина Кочани во соработка со Ротари клубот Кочани-Виница организира настан за одбележување на Мувембар – месецот на машкото здравје.

Настанот е закажан за в петок, 25 ноември, во Мултикултурниот центар во Кочани, со почеток од 19 часот.

Ќе биде прикажана театарската претстава ЈЗУ „Европа“, работена по мотиви од текст на Мирољуб Недовиќ, во изведба на Театар Штип и во режија на Кристина Атанасова Арсова. Настанот ќе има донаторски карактер, а влезницата за претставата чини 250 денари и може да се набави во кафетериите Класик и Пролет.

Во настанот ќе има и едукативно предавање за одржување на менталното здравје, а предавач ќе биде д-р Дарко Иванов, психијатар од Центарот за ментално здравје во Кочани.

Сподели: