ОПШТИНА КОЧАНИ 

Бетонирање улици и потпорни ѕидови во Ромското Маало во Кочани

На спојот меѓу улиците „Стив Наумов“ и „Гроздан Трифунов“, во близина на улицата „Славчо Стоименов“ во Ромското Маало во Кочани почна изградбата на потпорен ѕид. Изведувачот деновиве работи на разбивање на постојните армирано-бетонски ѕидови и транспорт на градежниот шут. Според проектот, до новиот потпорен ѕид ќе бидат изградени и пристапни скали. Со овие градежни активности почна реализацијата на проектот „Бетонирање улици и  потпорни ѕидови во Ромското Маало во Кочани“, за што се наменети 6 милиони денари обезбедени од Буџетот на Владата, а утврдени во Буџетот на Општина Кочани за поддршка…

Прочитај повеќе
СЕРВИСНИ ИНФОРМАЦИИ 

Прекин во електроснабдувањето на две улици во Кочани

ЕВН Македонија известува дека поради планирани зафати на електродистрибутивната мрежа на ден 13.05.2020 година, без напојување со електрична енергија ќе останат: • од 12:00 до 15:00 часот, корисниците од ул.Маршал Тито и ул.Ленинова околу комплексот стамбени згради (опш.Кочани)

Прочитај повеќе