Продаваат куќи за 10 денари, за да „купат“ жители

Ако не ви се живее во Македонија, од економски, политички или било какви причини, а ја сакате Хрватска, еве ви можност да станете нејзин жител со подарок куќа, и тоа за само една куна, или нецели 10 денари. Патем, треба да се исполнат неколку услови, особено за странците, од аспект на возраст, ситуираност, гарантиран период на живеење. Кај нас веројатно никој, или скоро никој не слушнал за малото градче Леград, кое се наоѓа на северот на Хрватска, во близина на границата со Унгарија, со околу 2.250 жители. Од него луѓето…

Прочитај повеќе