ПОЛИТИКА 

Прес конференција на ОК на ВМРО -ДПМНЕ Кочани

Почитувана јавност, Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Кочани и Комисијата за образование, во врска со неодамнешните случувања поврзани со СОУ,,Гошо Викентиев”-Кочани, одлучи да се произнесе во јавноста за да се демантира вистинската намера на заробени институции контролирани од полициските структури на СДСМ. Централната власт и Владата конечно сфатија дека потполно потфрлија во справувањето со енергетската криза, инфлацијата, зголемената сиромаштија, владеењето на правото и водењето на државата по вистинскиот пат.Нивниот страв поради катастрофалниот рејтинг на последните анкети и предвремените парламентарни избори кои ќе се случат во пролет, ги мотивира оркестрирано во цела…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

Соопштение од Васе Алексов ,советник од ВМРО-ДПМНЕ Кочани

Почитувани сограѓани, Денес, на седница на совет на општина Кочани присуствував на театар на кој опозицијата, а посебно Аки Акиов кој би требало да се бори и да ги штити интересите на ромската заедница во Кочани, одбија да дадат подршка за реализација на проектот за изградба на куќички за Ромите од старата касарна. Иако знаат дека процедурата е закочена во Министерството за животна средина, односно истата е закочена од централната власт, наместо да се ангажираат, и да се одблокира процесот и конечно да се отпочне со изградба на истите, тие,…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

ОО на СДСМ Кочани „СО НОВАТА ЦЕНА НА ВОДАТА – НОВ ЦЕНОВЕН ШОК„

Почитувани, На денешната седница советничката група на ДПНЕ успеа да го изгласа покачувањето на цената на геотермалната вода. Последиците од оваа одлука се катастрофални и директно ќе удрат по џебот на граѓаните.  Цената на раноградинарските производи ќе се зголеми и дополнително ќе го оптерети семејниот буџет. Тоа значи дека граѓаните ќе плаќаат повисоки цени на домашни производи за чие одгледување дури имаме и домашен енергенс – геотермалната вода. Никој не е должен да плаќа за неспособноста на менаџерскиот тим на Водовод и делата на ДПНЕ кои се секогаш спротивно од…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

ОО СДСМ Кочани со рекација на прес конференцијата на ОК на ВМРО ДПМНЕ Кочани

Почитувани, Итавте кон преземање на локалната власт, се послуживте со секакви манипулации да ги убедете граѓаните да ви ја дадат нивната доверба, гордо парадиравте откако вашите планови се остварија, но заборавивте на еден многу важен детал – локалната власт е во служба на граѓаните. Локалната власт не е наменета за остварување на лични интереси. Тоа значи дека секоја одлука, секој проект, секаков план не смее да штети никому. Вашата очигледна неспособност да менаџирате со локални институции и јавни претпријатија е застрашувачка. После цела една година – ништо ново не слушаме,…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

OK ВМРО ДПМНЕ Кочани „ДАЛИ ГРАЃАНИТЕ СЕ ДОЛЖНИ ДА СУБВЕНЦИОНИРААТ БИЗНИСМЕНИ„

Почитувани, Дали граѓаните се должни да субвенционираат одредени бизниси кои се во сопственост на одредени подинци? Во нормална држава ова е недозволиво, ама кај нас во општина Кочани очигледно дека суровата вистина е токму таа. За што всушност се работи? ВМРО – ДПМНЕ како десна партија секој пат се залага за поддршка на бизнисите кои се општествено одговорни и даваат свој економски бенефит во општината. Но исто така ВМРО ДПМНЕ е народна партија која прво го штити националниот и локалниот интерес на народот , а не на група приватни бизнисмени.Со…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

ОО СДСМ Кочани : „ НАПАДОТ Е НАЈДОБРА ОДБРАНА„

Почитувани, Нашата советничка група е конструктивна и секогаш на страната за доброто на сите. Планот за вработувања доби наша поддршка како чекор напред кон реализација на веќе започнатите проекти. Планот мораше да се изгласа затоа што како воопшто би функционирала една градинка ако нема вработено соодветен кадар!?  Ниту имало ниту ќе имаме договор за вработувања со кој било политички субјект.  Поинтересно е што Левица не го поддржа истиот тој план, а дадоа поддршка за вработувања во бибилиотека „Искра“ каде реално, нема ни потреба. Првиот пат не беа согласни, за да…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

Прес конференција на ОК на ВМРО-ДПМНЕ

Почитувани, Во контекст на вашата загриженост за превозот на учениците, велите: Учениците, минатите години имаа превоз.Затоа што не им треба.Заборавате дека учениците имаа онлајн настава.УЧЕНИЦИТЕ ЌЕ ИМААТ БЕСПЛАТЕН ПРЕВОЗ ПОВТОРНО, затоа што впрочем ВМРО ДПМНЕ е таа која што го воведе бесплатниот превоз во училиштата и бесплатните учебници секоја година и на секое дете. Но, нив не ги наведовте како проблем. Зошто? Затоа што МОН е во ингеренции на владата на СДСМ.Бесплатен превоз ќе има во момент кога општината која што го поништи договорот со АВТО АТОМ ќе постигне реални…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

OO на СДСМ Кочани “ДПМНЕ – БЕЗ НИКАКВА ГРИЖА НА СОВЕСТ„

Почитувани, Зборувате за кочење на Проектот за изградба на Дом за стари лица – Проект кој СДСМ го започна, а вие не умеете ниту да го реализирате. Да не зборуваме затоа дека не сте ни близу до решавање на главните општински проблеми кои се од суштинско значење и ги засегаат најмладите лица во Општината – учениците.  Се закитувате со туѓи перја и напаѓате без причина, а нашите деца одат на училиште плаќајќи од џебот на нивните родители. Факт е дека учебната година започна пред 14 дена, а средношколците од Општина…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

ВМРО – ДПМНЕ Кочани : Централната власт ги опструира градоначалниците на сите можни начини

Сите сме свесни за потребата од изградба на Дом за стари лица во Кочани, чии услуги ќе ги користи целиот регион.Оваа потреба и идеја за изградба на еден ваков Дом за стари лица, потекнува уште пред многу години, но подоцна со поддршка од Здружението на пензионери и преку Центарот за развој на Источно-планскиот регион беа обезбедени соодветни средства за почеток. Но, во меѓувреме со назначување на новата министерка во МТСП, во месец септември 2021-ва е одржан дополнителен состанок на кој е побарана НОВА апликација, и НОВИ насоки за измена на…

Прочитај повеќе
ПОЛИТИКА 

Соопштение од ОО на СДСМ

Почитувани,  На синоќешната свечена седница на Совет на Општина Кочани, по повод денот на ослободувањето на нашиот град, имавме можност да го слушнеме обраќањето на актуелниот градоначалник Папазов. Почнатите и завршените проекти кои беа набројани, несомнено се дел од инфраструктурната револуција која се случуваше во изминативе неколку години. Да! Целата општина добива нов лик – но, колку Вие, почитуван градоначалник Папазов, или вашите партиски поддржувачи сте заслужни за сето тоа? Ако ги тргнеме настрана проектите од претходната власт, на колку активности од ваша страна би биле горди? Зошто не зборувате…

Прочитај повеќе