На 27 септември во Кочани – розова прошетка под мотото „ТРКА ЗА ЛЕК“

Локалната координаторка на Здружението „Борка – за секој нов ден“, Валентина Андонова ја најавува годинашнава Розова прошетка, која наместо во Скопје, ќе се одржи во 14 градови од нашата држава, во кои е и Кочани. Розовата прошетка е закажана за в недела, на 27 септември, под мотото „Трка за лек“, а ќе почне од Летната сцена во Центарот за култура „Бели мугри“, во 11 ч. – Со прошетка низ градот ќе се даде поддршка на сите болни од рак на дојка. Болеста е тешка и е околу нас, но со…

Прочитај повеќе