А бре македонче: заокружи се Албанец, добиј вработување

И покрај повиците од сите страни за демократски и фер избори, без поткуп, партиски вработувања и други аномалии, во реалноста се случуваат чудни појави кои ги запрепастуваат граѓаните. Деновиве се спроведуваат интензивни кампањи за вработувања во јавните претпријатија, институции и организации, без да се води сметка за стручност, соодветност и квалитет на кадарот. Сепак тоа што ги фрапира граѓаните е фактот дека многу од вработувањата се реализираат по претходна фиктивна промена на националноста, па така македонците во Кочани се принудени да се пишуваат како албанци, за да добијат решение за…

Прочитај повеќе